21579
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21579,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Maatwerk

Van verhaal tot juweel

Juweel in opdracht

Het mooiste aan dit vak vind ik het vertalen van jouw verhaal naar een juweel.

Een sieraad siert de mens, geeft haar kracht en kan de drager zijn van een mooie herinnering. Jouw trouwring, geïnspireerd op het zilverpapiertje om het chocolaatje in dat cafeetje van jullie eerste afspraakje.  Een collier met een bijzondere steen gevonden op het strand op die mooie vakantie. Een ring gemaakt van het oude goud van oma die zij op haar beurt kreeg van háár oma. Een tak van zilver uit een bijzonder bos.

 

Samen gaan we bekijken hoe we jouw wensen kunnen vertalen naar een uniek sieraad.

Drie vriendinnen & een Bos

LIEFS UIT HAANWIJK

 

Deze zomer vond ik een takje in het bos van het Brabantse Haanwijk. Het takje liet ik gieten in zilver en maakte er drie broches uit. De broches dragen wij nu met veel trots als herinnering aan dit prachtige bos en klaar voor meer avonturen en een lange vriendschap met Atelier van Boom.

 

“Het is een prachtige broche, die ontzettend veel emotionele waarde heeft en zo uit de natuur komt. Puurder kan niet.”

Door Marjolein Borgers

Tonnie & de ring van haar moeder

AAN DE KEUKENTAFEL MET EEN BLOEDKORAAL

Tonnie kreeg een goude ring met een rode bloedkoraal van haar moeder. Haar moeder droeg deze ring altijd en daarom had Tonnie er bijzondere herinneringen aan. Samen hebben we een ring bedacht waar haar gezin van vier en waar de bloedkoraal in terug komt. Naast deze mooie opdracht maakte ik ook een broche voor haar. Ik vertaalde de vakrasana boom naar een broche, als Yoga docent draagt zij hem met trots. Aan de keukentafel bij haar thuis bewonderde zij haar ring toen deze klaar was.

Juwelen & crowdfunding

JUWELEN VOOR DE STILTE

In 2014 ontwierp ik voor het crowdfundigproject van ‘Voor de Stilte’ deze broches. ‘Voor de stilte’ is een documentaire gemaakt door Richard Dols.

www.voordestilte.nl 

Marieke & Boom

“Om iets niet te vergeten en iets te vieren. Iets van goud en iets van zilver. Iets van mij en iets van mijn dierbaren. Iets wat in duizendtal te vinden is in het bos. En een ontwerp van Renske dat al dat iets omgiet in een natuurlijk juweel.”

Door Marieke Schellekens