23758
post-template-default,single,single-post,postid-23758,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Dansende gouden elementen voor Karin

Gouden sieraad

Dansende gouden elementen voor Karin

 

Via een vriendin vond Karin mijn website en besloot mij te contacteren. Karin kwam samen met haar dochter naar het atelier toe. Ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag wilde ze graag een gouden sieraad op maat laten maken. Met een zakje oude gouden sieraden kwamen ze naar het atelier. Deze mocht ik gebruiken en omsmelten tot een nieuw sieraad. Aan elk sieraad kleefde wel een mooi verhaal. De sieraden wilde ze graag opnieuw bij haar dragen in een nieuwe vorm. Een vorm die symbool stond voor haar en haar gezin.

Karin en Veldjuwelen

Het klikte al vrij snel tussen ons, toen ik erachter kwam dat Karin en haar familie ambachten erg waarderen. In de familie beheren ze een oude boerderij waar ze verschillende ambachten laten zien, waaronder het vak van de smid. Naast smederij zijn er nog vier anderen ambachten bij Dorpsbrouwerij Mieghelm (https://brouwerijmieghelm.nl). Door deze overeenkomst was het erg leuk om voor Karin een sieraad te smeden.

De betekenis van het sieraad

Het sieraad van Karin bestaat uit organische ovale elementen die haar en haar drie kinderen symboliseren. Het creatieve proces vooraf bestond uit het tekenen en knippen van vormen uit papier. Hier ontstond de basis om te werken met ovale vormen. Het goud van Karin smolt ik en goot ik tot dikke draden. Vervolgens werden deze gesmeed tot de vormen die ze nu hebben. Alle hangers zijn met kleine oogjes bevestigd aan de ketting. Op deze manier bewegen de elementen met het lichaam mee en is de ketting, net zoals het gezin dat het weerspiegelt, niet statisch.

 

Gouden sieraad

Sieraad van eigen goud

Karin wilde graag haar sieraden omsmelten tot een nieuw sieraad. Ik ben toen begonnen met te inventariseren wat ze bij had aan goud. Welk karaat is het goud, van welke kwaliteit is het goud en welk gewicht heeft het? Toen ik dit had gedaan had ik een idee van wat ik kon maken van het goud. Dit is de start van een ontwerp. Vanuit hieruit kunnen we gaan kijken wat er mogelijk is om te maken. Heb jij ook een gouden sieraad wat beter bij jou zou passen als het in een andere vorm gegoten zou worden? Neem contact op en we werken samen aan een sieraad op maat voor jou.