Veerkracht | Late Spring Collection | 2020

De Veerkracht Collectie

Late Spring Collection | 2020

Ik wens je kracht.
Ik wens je veerkracht, in rusteloze tijden.
Ik geef je een pluim, die zal je vleugels geven.

Het dragen van een veer.
Het geeft je kracht.
Het kan een steun zijn in de rug.

Ik wens je veerkracht
Om mee te bewegen in deze tijd

Ga naar webshop
Over de Veerkracht Collectie

Deze collectie is er om je kracht te geven in deze tijd van Corona of andere onrustige tijden. Deze collectie is er om je een pluim te geven, omdat we trots op je zijn dat je zo veerkrachtig bent. Het zijn zilveren sieraden met open en gesloten structuren en stuk voor stuk uniek. Geen één veer uit deze Late Spring Collection is hetzelfde en draagt een unieke boodschap voor jou met zich mee.

Lees de blog
Veerkracht collectie | Veldjuwelen
Het creatieproces

Alle sieraden uit de collectie zijn van zilver gemaakt.

De techniek die ik heb gebruikt om de veren te maken is de vormen eerst in was te maken. Was is een materiaal wat gemakkelijk te bewerken is. Je kunt het gemakkelijk zagen en er mooie structuren in krassen of door het te verhitten juist de structuren erin te laten smelten.

Hierna heb ik de wassen veren gegoten in zilver en ze op diverse manieren verwerkt tot uiteenlopende sieraden. De Veerkracht collectie bestaat uit twee soorten hangende oorbellen, twee kettingen, een broche en een ring met een goud streepje.

Bekijk in webshop
Zilveren broche

Voor veel mensen hebben veren een bijzondere betekenis. Zo ook voor mijn tante. Zij vertelde me dat telkens wanneer ze een veer zag, ze dit zag als en groet van een engel. Tijdens een wandeling die we samen maakte, viel ons oog op een donzig veertje wat voor ons neer dwarrelde. Ik weet bijna zeker dat we allebei aan haar moeder, mijn oma, dachten. Deze broche draag je dicht bij je hart, net zoals de ‘engelen’ die niet meer in ons dagelijkse leven bij ons zijn.

Bekijk zilveren broche
Zilveren Broche | Veerkracht Collectie | Veldjuwelen
Zilveren oorbel (1)

Een pluim, een ander woord voor veer, krijgen geeft je vleugels. Een compliment als klein gebaar. Het maakt je zo trots als een pauw en laat je stralen van je tenen tot aan je oren. En als je dan zo’n compliment krijgt, laat je hem dan ook toe? Draag het compliment met je mee, zoals deze Veer. Een zilveren hangende oorbel met een bijpassend subtiel knopje.

Bekijk zilveren oorbel (1)
Zilveren ring met gouden draad

De lente. Kleine vogeltjes worden geboren. Alles begint te kriebelen om de deur uit te gaan en onze vleugels uit te slaan naar de zomer. Maar dit jaar hield de Corona ons thuis. Thuis in ons nestje. Ons eigen nestje. Met ons gezin of andere mensen om je heen. Deze zilveren ring valt als een nestje om je vinger heen. Door de ring heen loopt een gouden draad die de veren dicht bij elkaar houd. Net zoals je dierbaren in moeilijke tijden.

Bekijk zilveren ring
Veerkracht collectie | Zilveren ring | Veldjuwelen
Zilveren oorbel (2)

Ik kom zelf vaak veren tegen op mijn pad. Deze veren bewaar ik in een glazen pot. Van veel veren weet ik zelfs nog waar ik ze vond. De inspiratie voor de veer aan deze oorbel haalde ik uit een veer die ik vond bovenop een berg tijdens bijzondere reis. In 2018 fietste ik rond het meer van Lognes. Ik besloot om niet dezelfde weg terug te fietsen zoals ik gekomen was, dus koos ik een route over de berg. Een hele hoge berg, een hele opgave. Eenmaal boven aangekomen, was het prachtig! Ik voelde me sterk dat dit me gelukt was. De veer brengt me nog altijd terug naar het moment van trots en schoonheid.

Bekijk zilveren oorbel (2)
Zilveren ketting

Meebuigen met dat wat er van ons gevraagd wordt, dat vergt kracht. Veerkracht. Er wordt veel veerkracht van ons gevraagd in deze tijd. Draag het met je mee. Zoals deze ketting om je hals. Stevig en krachtig. Precies wat je nodig hebt. Iets tastbaars om bij je te dragen op die momenten dat er even extra veerkracht van je gevraagd wordt.

Bekijk zilveren ketting