23243
post-template-default,single,single-post,postid-23243,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Dwarrel | Herfst collectie 2020

Dwarrel | Herfst collectie 2020

De Dwarrel Collectie
De herfst symboliseert een periode van loslaten. Wat de bomen doen met hun bladeren is een beeld van wat we in zekere zin allemaal een keer moeten doen. Loslaten. En vervolgens net als de bladeren eventjes blijven dwarrelen. Want na dat loslaten en tijdens dat dwarrelen ontstaan de mooiste dingen. Zo ook deze nieuwe Herfstcollectie 2020 : de Dwarrel collectie.

Ontstaan van de Dwarrel Collectie
Naast de inspiratie die de herfst me geeft, haal ik ook inspiratie uit mijn klanten met hun verzoeken voor sieraden op maat. Om tot het meest passende ontwerp te komen voor de klant, probeer ik wel eens iets uit, laat ik wat vormen gieten of bestel ik eens wat extra stenen of andere materialen. Dat wat uiteindelijk niet gebruikt worden in het sieraad voor de klant, beland in een bakje.

Zo’n overgebleven element, verdwijnt nooit helemaal uit mijn hoofd. Het dwarrelt daar lekker rond. Tussen het werken door valt mijn oog steeds op dat bakje en kan ik het niet laten om hier wat mee te gaan maken. Door het even te laten gaan, valt het soms ineens op zijn plek. Inspiratie komt uit verschillende hoeken. Het licht wat mooi in mijn atelier valt, een sfeer die ik voel of een juweel dat ik graag bij mijn outfit wil dragen.

 

Early Autumn Collection
Deze collectie bestaat dan ook uit een aantal bestaande en een aantal nieuwe sieraden. Het zijn drie kleinere collecties die ik gedurende de drie maanden van de herfst met je ga delen. In de Early Autumn Collection ga je de volgende sieraden zien.

Zilveren ring met grote groene Prehniet steen

RIng met groene steen Prehniet | Dwarrel Autumn 202011

Wat een blikvanger deze ring. Ik maakte dit prachtjuweel al een tijdje terug en je hebt hem misschien ook voorbij zien komen in de prachtige foto’s van Eva van Tumbleweed and Fireflies. De steen kocht ik op mijn reis door India in 2014, bij een stenenhandelaar in Aurovile. Hij zat dus al een tijdje in mijn doosje. Een prachtige steen, maar hoe draag je deze bij je? Ik maakte een zetting rond de steen en met een stevige mooi beslagen ring uit mijn doosje klopte hij opeens precies.

Zilveren oorknoppen met groene Prehniet steen of rode Granaat edelsteen.

Zilveren oorbel met prehniet | Dwarrel - Autumn 2020 - 2 Zilveren knopjes met granaat | Dwarrel - Autumn 2020 - 5

Deze bescheiden zilveren oorknopjes staan elegant en leuk. Door het groene Prehniet hebben ze een krachtige uitstraling. Doordat de stenen licht doorschijnend zijn, vangen mooi het herfstlicht op. Ik maakte ze ook met rode Granaat edelsteen. Een edelsteen die helpt innerlijke kracht te vinden en je vrolijk en levenslustig maakt. Perfect voor een regenachtige herfstdag.

 

Zilveren ketting met hanger van in zilver gegoten wilgenblad en Prehniet steen.

Zilveren wilgenblad met preniet ketting | Dwarrel - Autumn 2020 - 20

Bladeren die dwarrelen. Dat zie je terug in deze hanger. Door middel van “de verloren was techniek” heb ik het wilgenblad kunnen laten gieten. Het blad maakt deze tikkeltje matte hanger een mooi verlengstuk van de groene Prehniet steen. Draag deze ketting laag op je buik of krachtig ter hoogte van je hart.

 

Sieraad op maat
Naast de Herfstcollectie 2020 Dwarrel maak ik ook sieraden op maat. Wil je een dierbare bij je dragen in de vorm van een sieraad, ga je binnenkort trouwen of heb je een andere sieradenwens? Neem vooral contact op, dan werken we samen verder aan de herinnering die jij met je mee gaat dragen.