24895
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24895,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een juweel op maat voor jou.

Het mooiste aan dit vak vind ik het vertalen van jouw verhaal naar een juweel. Een sieraad siert de mens, het kan je kracht geven en de drager zijn van een mooie herinnering. Jouw trouwring, geïnspireerd op het zilverpapiertje om het chocolaatje in dat ene cafeetje tijdens jullie eerste afspraakje.  Een collier met een bijzondere steen, gevonden op het strand op die mooie vakantie. Een ring gemaakt van het oude goud van oma die zij op haar beurt kreeg van háár oma. Een tak van zilver uit een bijzonder bos.

Werkwijze

Wil je een sieraad laten maken? Dan verwelkom ik je graag in mijn atelier om je wensen te bespreken. De koffie en thee staat klaar! Een afspraak duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en is geheel vrijblijvend.

 

Eerst laat ik je even rondsnuffelen in het atelier, zo krijg je een beetje een idee van mijn stijl en manier van werken. In het atelier heb ik een vitrinekast met sieraden uit de collectie en er hangen foto’s van sieraden die ik eerder maakte. Ook heb ik een doos met bijzondere edelstenen. Een van deze inspiratiebronnen zou zomaar het begin kunnen zijn van het ontwerp voor jouw sieraad.

 

Als we daarna met een kop thee aan tafel gaan zitten komen we vaak al tot een eerste ontwerp. Op basis daarvan krijgen jullie een kostenindicatie van me. Ben je daarmee akkoord? Dan ga ik met je ontwerp aan de slag. Vlak voordat je sieraad klaar is, zal ik je uitnodigen om het sieraad te komen bekijken en te passen. Als alles dan naar wens is, dan maak ik het sieraad af.

 

Mocht je eraan denken om een sieraad door mij te laten maken, houd er dan rekening mee dat het proces ongeveer 2 maanden zal duren. Van het eerste gesprek tot het uiteindelijke sieraad.

Maak een afspraak

Sieraden maken

Alle sieraden in het atelier maak ik met de hand. Met hand en hart, zeg ik er wel eens bij.
Ik vind het heerlijk om met jouw verhaal achter de werkbank te kruipen en op te gaan in het materiaal. Ik kan het goud of zilver voor een groot deel sturen, maar een stukje toeval hoort er vaak ook bij. Dat vind ik erg leuk om in een ontwerp te gebruiken. Ik kan tijdens ons eerste gesprek dan ook niet precies zeggen hoe het sieraad gaat worden. Mijn vak is een vak waarin ik mezelf blijf uitdagen en ontwikkelen, elk sieraad is een reis naar een onbekende bestemming, al leer ik steeds beter kaartlezen!

Deze juwelen op maat maakte ik eerder:

Sieraden met een verleden

Het verwerken van sieraden met een verleden is naast prachtig en dierbaar ook vaak emotioneel. De sieraden hebben een lang leven achter de rug. Ik vind het erg bijzonder om de verhalen achter de sieraden te horen; fijne herinneringen, de gedachten aan geliefden of een dierbare persoon. Als ik dan de sieraden ga vermaken neem ik deze verhalen mee in een nieuw ontwerp. De sieraden krijgen zo met liefde en aandacht een nieuw leven.

Wat zijn de kosten om een sieraad te laten maken?

De kosten voor het maken van een sieraad hangen van een aantal factoren af. Hoeveel materiaal hebben we nodig? Tot welk ontwerp komen we en hoeveel arbeid heb ik hieraan? Kan ik alles zelf doen? Wil je een steen verwerken in het sieraad? Wil je een gravure?

 

Je moet er rekening mee houden dat als je een sieraad van eigen goud wilt laten maken, er extra uren arbeid bijkomen. Het kost namelijk tijd om je oude goud weer bruikbaar te maken. Dit is ook de reden dat ik bijna geen oud zilver gebruik. De uren die nodig zijn om er weer bruikbaar materiaal van te maken wegen niet op tegen de kosten van het materiaal dat je bespaart. Als je ondanks dat toch iets van oud zilver wilt laten – omdat er bijvoorbeeld herinneringen bij het oude zilver horen: geen zorgen, het kan het wel.

 

Houd er rekening mee dat als ik het oude goud ga gieten tot een nieuw sieraad, er altijd wat verlies is. Als ik een bewerkelijk sieraad maak, waar veel aan gevijld moet worden dan kan je het zaagsel niet terug krijgen. Alles wat groter is dan vijlsel krijg je wel terug.

 

Als je bij me op gesprek komt, gaan we samen om de tafel en beginnen we aan het ontwerp. Ik zal je vragen wat je budget is, dan weet ik in welke richting ik het ontwerp kan sturen zodat we bij een passend sieraad uitkomen. 

 

Naast de materiaalkosten breng ik ook mijn uren in rekening. Tussen de eerste schets en het moment dat ik je sieraad met liefde en aandacht voor je inpak zit meestal minimaal 4 uur. Afhankelijk van hoe bewerkelijk een sieraad is ben ik meer of minder uren kwijt.

Omdat er veel mogelijk is, kan ik je op deze plek geen indictie van de kosten geven. Maar als je we even van die 4 uur uitgaan begint een sieraad op maat vanaf €200,-.

Wil je graag weten wat de kosten voor jouw idee of wens zijn? Stuur me dan een berichtje, dan nodig ik je graag eens uit hier in het atelier.

Maak je eigen sieraad

Het is ook mogelijk om samen met mij in het atelier een sieraad te ontwerpen en maken. Vaak horen er bij deze sieraden bijzondere verhalen of wensen. Je komt ook in dit geval eerst een keer op bezoek in het atelier, waar we samen tot een ontwerp komen. Een volgende keer als je komt, heb ik een stappenplan en al het materiaal waarmee we die dag aan de slag gaan.

Door zelf je sieraad te maken wordt niet alleen de eindbestemming mooi, maar ook de reis ernaartoe. Kom gerust eens langs, ik vertel je graag meer over deze bijzondere samenwerking.

Lees hier een aantal mooie verhalen over Sieraden op maat uit het Veldjuwelen atelier

HERINNERING

Een tijdje terug kwam er weer een bijzondere edelsteen op mijn werkbank. An vond de groene Saffier zelf op reis in Australie. Met een prachtig doosje vol met deze schatten komt zij af en toe naar het atelier. Deze ring maakte ik voor haar nichtje uit oud goud van bijzondere juwelen.

 

LEES HET VERHAAL

herinneringssieraad tuinsteker | Veldjuwelen

TUINSTEKER ALS HERINNERINGSSIERAAD

Afgelopen week werkte ik aan bijzonder project dat ik graag met je wil delen. Samen met mijn papa werkte ik aan een tuinsteker als herinneringssieraad in de vorm van een vlinder om zijn overleden moeder te eren en te herinneren.

 

LEES DE BLOG

WIKKEL

Dit sieraad maakte ik van een aantal bijzondere sieraden, die mijn klant niet graag droeg. Samen kwamen we tot een ontwerp waarbij zij een mooie jade steen koos, die ik omarmde met het goud.

 

 

LEES HET VERHAAL