23419
post-template-default,single,single-post,postid-23419,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een nieuwe ring voor haar

Een nieuwe ring voor haar

Oude trouwringen

Een oudere dame kwam een tijdje terug bij mij in het atelier. Ze had de vraag of ik een nieuw sieraad kon maken van haar trouwring en de trouwring van haar overleden man. Ze wilde een bijzondere ring die ze dicht bij haar zou kunnen dragen en die symbool zou staan voor een lang huwelijk, een herinneringssieraad.

De opdracht

De klant kwam bij mij via een kennis van mijn ouders. Zij was op zoek naar iemand die met persoonlijke aandacht een speciale ring voor haar ontwierp. De vorm van dit sieraad kwam tot stand door de steen die zij had meegebracht. De steen kwam uit een broche die haar eigen moeder altijd droeg. Zelf droeg ze de broche niet, maar door de steen te gebruiken kon ze toch iets van haar moeder dichtbij haar dragen. De steen is een ovale opaalsteen die nu omarmd wordt door het goud van de ring.

Gesmolten goud

Proces

Ik begon met deze ring door de twee ringen te smelten tot een staaf. Deze staaf haalde ik vele malen door een wals waardoor ik een lange strip kreeg. De strip vormde ik door hem rond te zetten op de ringmaat van de dame. Het uiteinde van de strip zette ik zo rond dat er een ruimte ontstond voor de edelsteen. Toen de ring bijna af was vroeg ik de dame om de ring te komen bekijken en te passen. Toen ik wist dat het ontwerp naar haar wens was en de ringmaat goed was zette ik ook de edelsteen vast in de ring en maakte ik de ring af.

Ring voor Ellen

Resultaat

Op een vrijdag ochtend bracht ik het sieraad bij de dame, zij begon al te stralen bij het opendoen van het sieradendoosje. Ze was erg blij dat de ring nu in nieuwe vorm weer terug bij haar was. Ze deed de ring (alsof het haar oude ring was) vlug om de vinger waar hij altijd had gezeten. Even was het stil en ik zag de dame naar de ring kijken “hij is echt mooi, als je weg bent ga ik hem aan de buurvrouw laten zien”.

Ring met Ellen

Mijn ervaring

Ik vond het erg bijzonder te werken aan deze opdracht. Het veranderen van een trouwring is vaak emotioneel. De ringen hebben een lang leven achter de rug. Om hier afstand van te doen, is een grote stap. Ik vind het erg bijzonder de verhalen achter de trouwringen te horen; fijne herinneringen, de gedachten aan uw geliefde of een dierbaar persoon. Als ik de trouwring ga vermaken dan is dit verhaal belangrijk. Ik neem deze verhalen mee in een nieuw ontwerp. De trouwringen krijgen zo een nieuw leven.

Maatwerk

Denk je eraan om van twee trouwringen één ring gemaakt wilt maken of je van een oude trouwring een nieuw sieraad wilt laten maken? Neem dan contact met me op. Ik ga graag met je rond de tafel zitten om samen te kijken hoe we jou sieraad opnieuw kunnen vormgeven. Zo krijgt je trouwring een nieuwe vorm, een nieuw leven om zo opnieuw weer dicht bij je te dragen.