23960
post-template-default,single,single-post,postid-23960,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Sieraadcadeau in de stijl van Veldjuwelen

Sieraadcadeau in de stijl van Veldjuwelen

 

Van het maken van dit sieraad op maat heb ik genoten. Waarom? Omdat het een sieraad is in de stijl van Veldjuwelen en gebaseerd op een sieraad wat ik eerder maakte.

Sieraadcadeau voor jubileum

Hanneke nam contact met mij op nadat ze op mijn website een sieraad had gezien wat haar aansprak. Haar moeder wordt dit jaar 75 jaar oud. Een mooi jubileum. Daar hoort een bijzonder cadeau bij. Hanneke’s moeder is dol op sieraden en ook op haar kinderen en kleinkinderen. Een sieraad is dan een mooi cadeau wat symbool kan staan voor je geliefden.

De edelsteen Malachiet

Op mijn webshop had Hanneke een sieraad gezien van een steen die omhelst werd door een takje met blaadjes. Dat werd de basis van het ontwerp. Ik liet Hanneke mijn collectie edelstenen zien en haar oog viel op een ovale groene edelsteen, de Malachiet, met een bijzondere verloop van kleuren en vormen erin. Deze Malachiet kocht ik ooit tijdens een reis in India. De Malachiet is een krachtige steen en wordt vaak ingezet om negatieve energie weg te drijven. Het versterkt empathie en begrip en werkt fysiek ontgiftend. Een zeer krachtig werkende steen om bij je te dragen.

Ontwerpproces

De basis van het ontwerp was bepaald en de steen was gekozen. Nu gingen we verder om het ontwerp te personaliseren. Hanneke vertelde over haar oorspronkelijke gezin en de kleinkinderen die daaruit voortgevloeid zijn. Ik illustreerde deze in de vorm van takjes met blaadjes eraan. Ieder blaadje staat nu symbool voor een kind of kleinkind. Links de zoon met zijn vrouw en een dochter en rechts Hanneke zelf met haar man en drie kinderen.

Nadat het ontwerp écht definitief was, tekende ik op een lange strook zilver een cirkel die precies rond de edelsteen zou passen. De soldeerde ik zodat er een doosje ontstond voor de steen. De takjes met blaadjes tekende ik ook op zilver en zaagde ik uit. Door deze vorm een beetje bol te zetten kreeg het een levendige uitstraling en past het precies op het doosje van de steen. Het geheel schuurde en polijstte ik zorgvuldig om het sieraad glimmend te maken. Als laatste zette ik de Malachiet edelsteen in het sieraad. Gedurende het proces deelde ik foto’s met Hanneke zodat ze het proces kon volgen.

 

Sieraad op maat

Een jubileum is een mooi moment om een sieraad op maat cadeau te doen. Heb jij ook binnenkort een bijzonder jubileum of ander moment dat jij met je mee wil dragen? Of misschien wel cadeau wil doen? Neem contact en dan bespreken we je wensen.