22652
post-template-default,single,single-post,postid-22652,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Bijna jarig? 3 keer sieraden op maat als verjaardagscadeau

Bijna jarig? 3 keer sieraden op maat als verjaardagscadeau

Een sieraadkado voor iemand die jarig is, is een bijzonder cadeau om te geven. Vandaag ben ik, Renske, zelf jarig en trakteer ik jullie graag op 3 mooie verhalen achter sieraden op maat als verjaardagscadeau die ik eerder maakte.

Gouden ring voor mijn verjaardag

Voor mijn 25e verjaardag vroeg ik aan mijn ouders een stukje goud. Ik was toen net afgestudeerd aan de kunstacademie, ging samenwonen en bouwde met mijn vader een van de kamers om tot atelier. Destijds had ik nog niet eerder iets van goud gemaakt. Ik had bedacht dat als ik voor de eerste keer iets van goud zou maken, het een cadeau aan mezelf zou worden. Ik vind de gele kleur van goud zo prachtig. Het doet me denken aan de zon.

Gouden ring op maat | jarig | Veldjuwelen

Het stukje goud kwam binnen. Een draad van 2 cm. Ik bleef er een poosje naar staren. Goud.. Zo bijzonder. Ik besloot om de eerste keer een vorm te maken met enkel hand en hamer als instrument. Solderen ging ik wel bij een volgend sieraad uitproberen. Met een hamer ging ik aan de slag en creëerde een vorm waarbij de boven- en onderkant elkaar omarmden, maar net niet aanraakte. Dat paste bij wel bij al de nieuwe veranderingen in mijn leven. Zo’n gevoel van dat je ergens naar toe werkt, het voor je kan zien, maar het nog net niet aan kan raken.

Sinds die dag draag ik de ring met veel trots en geeft het me een mooie herinnering aan het pad wat ik beloop. Inmiddels heb ik ruime ervaring met goud solderen en af en toe denk ik er nog wel eens aan om de ring dicht te solderen, maar ik doe het niet. Ik vind de herinnering aan waarom de ring net niet aansluit veel te mooi.

Zilveren broche voor een 75-jarige broches man

75 jaar oud worden is een bijzondere leeftijd. Zo dachten ook de kinderen van de familie Stiphout. Hun vader spaarde al zijn hele leven broches. Voor zijn 75e verjaardag wilden zijn kinderen hem graag een zilveren broche op maat cadeau geven. Veldjuwelen dacht met hem mee. We creëerden een in zilver gegoten mannetje wat heerlijk op zijn oude dag aan het genieten was op een bankje. Hierin figureerde de broche zelf als bankje. Daaraan toegevoegd nog een steen in zijn lievelingskleur groen.

Zilveren broche sieraad op maat | jarig | Veldjuwelen

Zilveren armband met bedeltjes op maat

Voor de verjaardag van Carly kwamen haar vriendinnen bijeen om een armband te laten maken voor haar. Ieder van hen koos een woord of beeld dat ze bij hun vriendin vonden passen. Met deze inspiratie ontwierp ik zilveren bedeltjes. Ieder bedel werd anders van vorm, maar ze vertelden allemaal iets over de vriendschap van de vriendinnen met Carly.

Armband met zilveren bedeltjes sieraad op maat | verjaardagscadeau | jarig | Veldjuwelen

Gedurende de opdracht werden steeds meer vriendinnen enthousiast en wilden ook een bedel voor aan de armband laten maken. Ze kozen soms wel meer dan één bedel. Uiteindelijk kreeg Carly een zilveren armband met wel 25 bedeltjes van 10 vriendinnen. Heel bijzonder om je vriendschappen zo dicht bij je te dragen.

Wie jarig is, trakteert.. op korting

Ik ben jarig en wie jarig is, trakteert! Bestel vandaag met korting in mijn webshop. Vul de kortingscode ‘jarigejob’ in, en je krijgt 5% korting over je gehele bestelling.

Sieraden op maat

Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt voor een ander sieraad op maat? Neem vooral contact op, dan werken we samen verder aan de (verjaardags)herinnering die jij met je mee gaat dragen.