23550
post-template-default,single,single-post,postid-23550,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een bijzondere ring voor Marjolein

zilveren ring met toermalijn

Een bijzondere ring voor Marjolein

 

“Het lijkt me fantastisch om als 90 jarige oma samen met Renske in onze schommelstoelen te zitten en te kunnen kijken naar deze bijzondere ring,”

Marjolein vertelde mij met een glimlach op haar gezicht dat het tijd werd voor een ring voor haarzelf gemaakt door mij. “Met aandacht, liefde én echt vakvrouwschap”, zoals Marjolein dat dan zo mooi beschrijft. Een ring als aanmoediging en als steuntje in de rug. Ze koos voor een sieraad in de vorm van een ring omdat ze graag schrijft. “Ik wilde een sieraad dat aan mijn hand zou zitten, omdat ik erg van schrijven houd.” Bij het schrijven zal haar oog dan ook regelmatig over haar hand glijden en de ring zien.

De ontmoeting
Marjolein en ik kennen elkaar al een hele tijd. Naast een mooie vriendschap ontstond er tijdens mijn afstuderen aan de opleiding Sieraadvormgeving ook een bijzondere samenwerking. “Ik leerde Renske 15 jaar geleden kennen bij een toneelvereniging. Sindsdien is het dikke mik en hebben we samen al veel prachtige avonturen mogen meemaken. Ik hielp haar met haar afstudeercollectie en heb haar ontwikkeling als juwelenkunstenaar dus van dichtbij meegemaakt”.Marjolein schreef gedichten met onderwerpen die ik vertaalde in een sieradencollectie voor mijn afstudeerproject. In deze map op facebook zie je de foto’s.

afstudeercollectie 2012

Ontwerpproces
Bij het ontwerpen van de ring koos zij een groene Toermalijnedelsteen uit. Deze schittert prachtig in de zon en staat symbool voor de lieve mensen om haar heen. Daarnaast voegde ik er een natuurelement aan toe. Iets wat dichtbij de aarde staat en houvast en stevigheid symboliseert. We kozen voor een pluim van een grassoort. Daar zitten altijd van die kleine zaadjes in die op den duur opengaan om de grassoort te verspreiden. Een kleine knipoog naar de liefde voor de mensen om haar heen. Het graselement liet ik gieten in zilver. Het kastje van de steen plaatste ik naast het het gras, zodat het natuurelement de steen een beetje omhelst.

Het resultaat
Toen de ring bijna af was liet ik Marjolein de ring zien en passen. Ze was erg blij met het ontwerp. Toen ik de steen in de ring had vastgezet, was de ring af en kon Marjolein de ring ophalen. Ik werd heel blij van haar reactie. “Ik zie de natuur als ik naar de ring kijk. Ik wilde graag iets uit de natuur in de ring en koos daarom voor een groene steen en Renske heeft er de pluim van een grassoort in verwerkt. Het is trouwens ook prachtig als het zonlicht in de steen schijnt. Dan weet ik dat alle lieve mensen in mijn leven dichtbij zijn.”

Sieraad op maat
Loop jij ook al een tijdje rond met een idee voor een sieraad wat helemaal bij jou past? Neem dan contact met me op. Ik ga graag met je rond de tafel zitten om samen te kijken hoe we jouw sieraad kunnen vormgeven. Zo heb je net als Marjolein, voor altijd een sieraad waar je heel blij van wordt.

Ben je nieuwsgierig naar de gedichten van Marjolein Borgers? Volg haar op Instagram.