23768
post-template-default,single,single-post,postid-23768,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een sieraad met vingerafdruk voor Cindy

vingerafdruk sieraad

Een sieraad met vingerafdruk voor Cindy

 

Een sieraad met een vingerafdruk is een heel waardevol en persoonlijk sieraad. Vaak worden dit soort sieraden gemaakt als een baby wordt geboren of juist als er iemand overlijdt. Zo ook bij Cindy. Zij moest helaas afscheid nemen van haar oma en zocht een mooie manier om haar oma bij zich te dragen.

Cindy & Veldjuwelen

Het was speciaal om Cindy te ontvangen in mijn atelier. We kennen elkaar van de middelbare school en hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Cindy volgde me op social media en moest dan ook aan mij denken toen ze een herdenkingssieraad wilde laten maken.

Een symbool als herinnering

Cindy en haar oma hadden een speciale band. Iets wat ze samen vaak deden was het spel Jokeren. De klaver werd dan ook snel gekozen als symbool om haar oma te herdenken. Een klaver wordt vaak geassocieerd met het klavertje vier dat staat voor geluk. Een mooie knipoog naar het geluk wat Cindy en haar oma samen hebben ervaren in de tijd dat ze nog leefde. Daarnaast lijkt de vorm van de klaver een klein beetje op een kruis. Een kruis wordt vaak gebruikt als symbool voor herdenking.

Ontwerpproces

In mijn atelier illustreerde ik een aantal klaveren. Op basis van deze illustraties koos Cindy de vorm die ze het mooiste vond en daar ging ik op verder. Ik nam een plaatje zilver met een dikte van 2 mm zodat de hanger er stevig uit zou zien. Uit dit zilveren plaatje zaagde ik de geïllustreerde klaver en vijlde, schuurde en polijstte deze na. De vorm was klaar.

Vingerafdruk in een sieraad

Naast het symbool koos Cindy er ook voor om een vingerafdruk van haar oma in het sieraad te laten verwerken. Cindy had een inkt vingerafdruk van haar oma. Hier heb ik een digitaal bestand van gemaakt en samen met het sieraad gestuurd naar een bedrijf dat kan laseren in zilver.

Cindy en haar herdenkingssieraad

Nadat ik het sieraad terugkreeg van het bedrijf, pakte ik het mooi in voor Cindy. Toen Cindy het sieraad kwam ophalen in het atelier deed ze het meteen om. Wat ik zo bijzonder vond, is dat Cindy ervoor koos om het sieraad met de vingerafdruk aan de binnenkant te dragen. Voor Cindy was het dragen van het vingerafdruk op haar dé manier om haar oma het dichtst bij haar te dragen. Bijzonder hé?

Sieraad op maat met vingerafdruk

Een vingerafdruksieraad kan erg waardevol zijn om bij je te dragen. De afdruk van je pasgeboren baby, je geliefde partner of je ouders. Een vingerafdruk sieraad wordt ook vaak gebruikt als herdenkingssieraad zoals bij Cindy. Het sieraad staat dan symbool voor alle mooie herinneringen die je aan deze persoon hebt. Een vingerafdruk kun je op verschillende manieren aanleveren. Bijvoorbeeld op inkt, digitaal, in was of in silicone. Ik help je graag verder hoe je dit aan kunt pakken en dan kunnen we er samen een mooi persoonlijk sieraad van maken.