22611
post-template-default,single,single-post,postid-22611,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Herdenkingssieraad op maat om met je mee te dragen

Herdenkingssieraad op maat om met je mee te dragen

Vandaag op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We houden 2 minuten stilte om onze gedachten bij hen te laten zijn. Een mooie manier om hen te herinneren en weer even te voelen. Veldjuwelen zet herinneringen om in een herdenkingssieraad die je met je mee kunt dragen. Zo denk je dan bij het zien van je juweel aan een persoon of gebeurtenis in je leven. Ook nodigt het uit tot mooie gesprekken als bijvoorbeeld iemand anders je herdenkingssieraad opmerkt en er naar vraagt. Op die manier verzilver je je herinneringen en blijven ze altijd dichtbij.

Veldjuwelen

Drie herdenkingssieraden uit de Veldjuwelen op maat collectie

In deze blog deel ik drie van alle bijzondere herdenkingssieraden die ik ooit gemaakt heb. Mijn klanten komen bij mij met hun mooie herinneringen en verhalen. Soms brengen ze een sieraad mee dat ik dan versmelt tot een nieuw, soms werken we met nieuwe materialen en soms ook een combinatie van allebei zodat het een passend herdenkingssieraad is bij de herinnering. Een bijzonder combinatie van antiek en modern met dezelfde emotionele waarde. Bekijk ze hieronder.

  • Ketting van het familiewapen van de familie Roggeveen
  • Indianen traditie anno 2018
  • Opa’s aanraking voor altijd in zilver gegoten

Ketting van het familiewapen van de familie Roggeveen

Herdenkingssieraad | gouden ketting familiewapen familie Roggeveen
Deze ketting is een prachtig voorbeeld van hoe je een bijzonder uitgesproken erfstuk kunt laten omsmelten tot een sieraad dat helemaal bij jou past zonder dat het de emotionele waarde verliest. Zo voorzichtig mogelijk zaagde ik de ring open zodat ik de Carneool steen met het gegraveerde familiewapen eruit kon halen. De overgebleven gouden ring versmolt ik tot kastje wat de steen zou gaan dragen. Daarnaast wilde deze klant ook graag een leuke twist naar haar bijzondere achternaam. Van de rest van het gesmolten goud maakte ik ook een rogge die de verbinding werd tussen het familiewapen en de ketting.

Herdenkingssieraad | gouden ring familiewapen familie Roggeveen

Indianen traditie anno 2018

Zonen die het nest verlaten. Een emotionele gebeurtenis in het leven van een moeder. Ze wilde haar zonen graag volgens Indiaanse traditie letterlijk en figuurlijk hun vleugels laten uitslaan. Ik verzilverde veren die de zonen als ketting met zich mee konden dragen. De vormen van de veren droegen ook een karakteristieke betekenis met zich mee. Zo was de ene veer gesloten met een stevige kern en de andere veer juist open alsof er een vleugje wind doorheen blies. Een mooie subtiele weergave van hun karakters.

Herdenkingssieraad | Indianen traditie zonen veren

Opa’s aanraking voor altijd in zilver gegoten

Een overleden dierbare voor altijd bij je dragen op jouw manier. Dat wilden een vader en zoon na het overlijden van hun vader en opa. Voor de kleinzoon een subtiele ketting dat hij dicht bij hem onder zijn trui kon dragen met de vingerafdruk in het midden van de hanger. Voor de vader een stoere ring met grof reliëf aan de buitenkant en aan de binnenkant de vingerafdruk van zijn vader. Beide vingerafdrukken zijn met de laser in de sieraden gesmolten. De sieraden verbinden vader en zoon met elkaar en met hun overleden vader en opa.

Herdenkingssieraad | zilveren sieraden vingerafdruk zoon vader opa

Persoonlijk herdenkingssieraad op maat laten maken

Heb jij ook al een tijdje een erfstuk in de kast liggen wat je niet draagt? Ga je binnenkort je liefde verzegelen met een huwelijk en ben je op zoek naar ringen die echt jullie karakters laten zien? Of misschien ben je onlangs een dierbare verloren en wil je deze op een bijzondere manier met je meedragen, maar weet je niet zo goed hoe? Neem via deze pagina contact op en ik denk graag met je mee. Ik luister naar je en smelt, zaag, schuur en vijl je herinnering om tot een persoonlijk sieraad.