24144
post-template-default,single,single-post,postid-24144,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een herinnering verwikkeld in zilver

Herinneringssieraad Cato

Een herinnering verwikkeld in zilver

Een herinnering aan een dierbare met je meedragen in de vorm van een sieraad. Daar werk ik natuurlijk graag aan mee. Cato verloor begin 2020 een goede vriendin en wilde deze herinnering in zilver laten smeden.

Van verhaal naar sieraad

Ik ontving Cato in mijn atelier en zij deelde met mij haar verhaal over haar overleden vriendin. Ze vertelde dat ze samen met nog 5 anderen een vriendinnengroep vormden van wel 7 vriendinnen. Ze werden dan ook wel de Big Seven genoemd. Die naam was een mooie ingang naar het ontwerp van het sieraad die hen allen eer aan zou doen.

Een vorm die bij je past

Cato droeg al verschillende sieraden. Zo ook al diverse ringen. De stijl die haar aansprak was een beetje stoer. Het idee ontstond om zeven zilveren draden in elkaar te verwikkelen. Dit gaf een grof en stoer geheel. Bij de eerste passessie bleek dit wel een tikkeltje te grof voor haar vingers, maar het ontwerp sprak wel erg aan. Ik besloot het ontwerp iets aan te passen, zodat de suggestie van de zeven draden bleef, maar het geheel minder grof was. Bij de tweede passessie was Cato helemaal tevreden en verliet ze het atelier met een mooie herinnering om haar vinger.

Herinneringssieraad Cato

Sieraden met een verhaal

Later kreeg ik een bericht van Cato. “Ik vind mijn ring ontzettend mooi. Nogmaals, ik ben helemaal super blij met mijn ring en heb er al veel complimentjes over gekregen.” Het bijzondere aan een sieraad zoals deze is dat het een zichtbaar item is waar je vaak ook op aangesproken wordt. Je deelt dan je verhaal en dit draagt onbewust ook mooi bij aan het verwerkingsproces van het verlies. Zou jij ook zo’n sieraad met je mee willen dragen? Ik ontvang je graag in mijn atelier om samen aan jouw herinnering te werken.

Herinneringssieraad Cato