24616
post-template-default,single,single-post,postid-24616,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Lepels voor het diner van Eb & Overvloed

gegraveerde lepels

Lepels voor het diner van Eb & Overvloed

Afgelopen maand kwam er een bijzonder project voorbij in het atelier. Voor veertig dinerende gasten in de Bartjesschool graveerde ik veertig lepels tijdens de tweede editie van Eb & Overvloed.
De vraag begon of ik iets kon bijdragen aan het diner wat zou plaatsvinden in het atelier bij de Bartjes. Samen met de kok, fantaseerde we over een toetje van juwelen. Chocolade edelstenen, gouden spray en snoepjes van parels. Dat gedeelte nam hij voor zich en ik ging met een rugzak vol lepels naar huis.
Het was een leuke zoektocht wat er allemaal mogelijk was met deze lepels. Ik verwarmde de lepels met de vlam, haalde ze door de wals en legde er een knoop in. Leuke uitvindingen, maar niet wat ik zocht. Toen ontdekte ik dat ik met mijn hangmotet en een vreesje in de lepels woorden kon schrijven. Ik begon met bijzondere spreuken gerelateerd aan eten. “Heerlijkheid duurt het langst” en “Liefde gaat door de maag”. Het was leuk om te ontdekken hoe de spreuken zijn weg vonden op de vorm van de lepels.
Maar al snel volgde mijn hand zijn eigen weg en vloeide er een heel stel wilde bloemen uit mijn hand. Het was heerlijk om te doen. En ik ben ook echt blij met het resultaat. Ik tekende losse bloemen en bosjes bloemen. Ik liet ze spelen met de bolling van de lepel en het handvat werd de steel.
 
Tijdens het diner lagen de lepels naast de prachtige desserts van kok Niko Paulie.
Mocht je het nu leuk vinden om ook een setje te laten graveren met iets bijzonders? Vraag me er een keertje naar! Ik denk graag met je mee!
lepels