22630
post-template-default,single,single-post,postid-22630,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Sieraad als steun in tijden van Corona

Coronajuweel Coronasieraad | Veldjuwelen

Sieraad als steun in tijden van Corona

Soms kan een sieraad je net een steuntje in de rug geven in een tijd waarin er veel veerkracht van je wordt gevraagd. Je voelt even aan de bedel aan de ketting om je hals of je kijkt naar het sieraad aan je pols of vinger. Het sieraad brengt je even terug naar een bijzonder moment of geeft je steun waar nodig.

Corona juweel Corona sieraad | Veldjuwelen

Werken in de zorg

Naast mijn sieraden, werk ik ook in een verzorgingstehuis. Het is bijzonder werk met dementerende mensen. Tijdens deze periode van Corona kost het meer energie dan voorheen om voor hen te zorgen. Om onszelf en de ouderen te beschermen hebben we beschermende kleding aan. Deze is zwaar en warm. Het was en is soms nog steeds even zoeken naar de juiste balans en energie. Zeker nadat ik besefte dat deze periode niet over een weekje voorbij zou zijn.

Op zoek naar balans en inspiratie

Ik besloot om weer te gaan fietsen naar mijn werk. De route naar mijn werk gaat door het Bossche Broek. Prachtig tussen het riet en de veldbloemen in de polder. Vroeg in de ochtend of later op de avond met het bijzondere licht van de zon eroverheen. Dit geeft een fijne balans aan de hectische dagen.

Inspiratie voor mijn sieraad: het Bossche Broek | Veldjuwelen

Daarnaast zocht ik naar nieuwe inspiratie om weer te creëren in het atelier. Doordat er meer van mijn lichaam werd gevraagd, voelde ik me meer moe dan voorheen en werd de drempel om naar het atelier te gaan steeds hoger. Een buurvrouw bracht mij op een mooi idee. Ze zei: “Je maakt zulke mooie sieraden voor anderen, waarom maak je nu niet een sieraad wat jou nu steun kan geven?”

Mooie momenten bevangen in een sieraad

Geïnspireerd fietste ik naar mijn atelier en doorzocht mijn voorraad aan stenen. Ik vond een blauwe steen, een Toermalijn. Daarbij paste een stukje gras gegoten in zilver. Nu draag ik al enkele weken dit sieraad. Op momenten waarbij ik me even uit balans voel of overweldigd, dan gaat mijn hand naar mijn hals. Ik voel het sieraad en ik denk aan de fijne fietstochtjes door het Bossche Broek met de warme gloed van de zon. Ik kan weer door.

Corona juweel Corona sieraad close-up | Veldjuwelen

Sieraden op maat

Heb jij ook een sieraad wat je door moeilijke tijden heen helpt? Of ben je juist op zoek naar een herinneringssieraad? Neem vooral contact op, dan werken we samen verder aan de herinnering die jij met je mee gaat dragen.