24477
post-template-default,single,single-post,postid-24477,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Trouwringen op maat én op locatie

Trouwringen op maat én op locatie

 

Het is deze maand alweer drie jaar geleden dat er een hele bijzondere vraag op mijn pad kwam. Een goede vriendin Marieke fluisterde mij toe dat ze ging trouwen met haar geliefde en of het mogelijk was om tijdens de trouwceremonie de trouwringen te maken.

 

Wilde plannen

Mijn mond viel even open na het horen van deze woorden en viel eigenlijk alleen maar verder open nadat de woorden echt begonnen door te dringen. Als eerste; wauw mijn vriendin gaat trouwen. Ten tweede; ze vraagt mij om de ringen te maken. Wat een eer! En als laatste; ter plekke de trouwringen maken? Nu was ik wel gewend dat de ideeën die Marieke en ik bedachten altijd als onmogelijk werden gezien, maar zelfs ik moest hier even op adem komen.

 

We doen het gewoon

Zoals het altijd gaat met wilde plannen zit er niks anders op dan het maar gewoon te gaan doen. Er ging enige voorbereiding aan vooraf. Zo bereidde ik samen met hen de trouwringen voor. We bespraken hun wensen en ideeën en ik meette hun maten op. In twee zilveren plaatjes maakte ik een gravure. Op de trouwdag nam ik deze mee, maar ook mijn soldeersteen, brander en koffertje vol met polijstmateriaal. Ik soldeerde de plaatjes tot ringen en maakte deze netjes rond. 

 

De laatste handelingen aan de ringen werden door het bruidspaar zelf gedaan. Onder begeleiding van mij en onder toeziend oog van dierbaren, besloegen Marieke en Richard samen te ringen met een bolhamer zodat er een mooi effect van kleine deukjes in het oppervlak van het materiaal ontstonden. Op deze manier besloegen ze samen hun liefde in de ringen en hun start naar het leven samen als man en vrouw. Er werd natuurlijk ook gewoon gekust om de liefde te verzegelen.

 

 

Het bruidspaar over de ervaring en hun ringen

Voor mijzelf was dit al een mooie ervaring om dit te kunnen doen voor mijn goede vriendin en haar man. Daarbij was deze locatie en gelegenheid natuurlijk ook prachtig. Maar wat nog veel belangrijker is, is wat het bruidspaar ervan vond.

 

“De ringen werden gesmeed op de dag van trouwen en dat was zeer spectaculair. We hebben er zelf aan mee geholpen en dat voelt heel fijn. Wat we er zelf zo mooi aan vinden, is dat de ringen niet egaal en rond zijn aan de buitenzijde. De klappen van de bolhamer die we zelf uitvoerden, zijn goed te zien en dat voelt fijn.”

– Richard –

 

“Het voelt echt als iets wat van mij is. Zo’n dierbare cirkel van mensen in de cirkel en dan ook werken aan een dierbare ring die gesmeed werd tijdens de ceremonie. Samen met alle ogen en harten van mensen die we liefhebben dicht bij ons. We stonden allemaal rondom Renske en de ring. Als ik nu naar de ring kijk, dan voel ik nog steeds die dag. Het begin, iets als een gebed wat er altijd is.”

– Marieke –

 

 

Trouwringen op maat

Deze opdracht was een extra bijzondere opdracht. Het raakt me ook dat zij nog iedere dag blij zijn met de ringen en de herinnering. Raakte het jou ook? Ook voor jou en jouw partner kan ik deze herinnering creëren en samen werken aan mooie ringen die jullie de rest van jullie leven bij jullie gaan dragen. Kom eens aan in het atelier of stuur me bericht. Ik denk graag met je mee.