24629
post-template-default,single,single-post,postid-24629,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Veldbloemen in Verloren was

Veldbloemen onderweg naar sieraden

Veldbloemen in Verloren was

In april volgde ik de Volledige basisopleiding verloren wastechniek bij Lotte de Mey in Antwerpen. Deze cursus sprak mij aan omdat ik regelmatig natuurlijke vormen laat gieten om daar sieraden van te maken. Ik dacht, dit kan vast veel gemakkelijker als ik er malletjes van kan maken. Daarbij was ik ook erg nieuwsgierig naar het maken van zettingen in was voor ruwe edelstenen. 

De cursus duurde 5 dagen, 5 dagen achter de werkbank, elke dag een andere techniek.

experimenteren met was    

 We maakte malletjes van siliconen waarin we natuurlijke materialen duwden, zodat we daarin later was konden doen.

   

Ook leerde ik een vorm te halen vanuit een vierkant blokje. Het was bijzonder om een bestaande vorm te vertalen en te gaan zien met je handen, te gaan zien door te voelen en te beleven.

Aan het einde van de week had ik een hele verzameling aan wassen sieraden, in alle kleuren van de regenboog. Het begint zelfs een beetje te lijken op een nieuwe collectie??  

Het was heerlijk om even een periode te verdwijnen tussen deze nieuwe techniek en nieuwe mogelijkheden te ontmoeten 🙂

En na 2 spannende weken van verdwenen postbussen en drukke postbodes, kreeg ik een prachtig pakketje zilveren sieraden.
Er is nog heel wat werk te doen, maar oh wat ben ik blij met de resultaten 🙂 Wordt vervolgd!

Speciale dank voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, door jullie support kon ik deze cursus volgen.